F.C. FORTINBRAS…


…is geen politieke partij, fanfare, geloofsovertuiging, studentenvereniging, sekte of sportclub.
…wil je niks leren, voorkauwen of verplichten.
…kent geen waarheid.

…wil je uitnodigen en meenemen.
…wil zichtbaar maken wat er al is, maar wat we soms vergeten.
…wil samen zijn.

Visie

Fortinbras is de Prins van Noorwegen en wordt aan het eind van het verhaal ‘Hamlet’ de nieuwe koning van Denemarken. De jonge Fortinbras die als een van de weinigen nog leeft, staat voor ons symbool voor de nieuwe lichting. De nieuwe lichting neemt het roer over met de kennis en ervaring van de oude generatie. Als nieuw collectief staan wij met beide benen op de grond en tussen de mensen, met een frisse blik, met onze neus richting de toekomst maar met in ons achterhoofd de waarden van de oude tradities, gewoonten en verhalen. WIJ ZIJN F.C. FORTINBRAS

Wij, Liselot van de Geer, Otto Ketelaers, Rebecca Schoolmeesters en Sebas van der Donk zijn gefascineerd over hoe mensen in het leven staan, hoe ze kijken, wat hun drijfveren zijn, hoe ze de dag doorbrengen en waar ze hun kracht uit halen. Zeker in deze tijd. Een tijd waarin alles betwijfeld wordt en waarin wij niks meer voor waar kunnen aannemen. Een tijd van onrust en achterdocht. Daarbij zien we dat de twijfel mensen doet versplinteren. De mensheid individualiseert.  De angst doet ons verstarren en laat ons kruipen in onze eigen veilige vertrouwde cocon, de oogkleppen gaan op naar de ander.

F.C. FORTINBRAS heeft als missie om mensen met elkaar te verbinden. Dit doormiddel van theater. Theater is ontmoeten.

Onze voorstellingen hebben als groot thema zingeving. We willen de inwoners van de stad/wijk/straat actief betrekken. Wij willen ze ontmoeten. Wij hopen door deze ontmoeting verhalen te ontdekken en het grote verhaal te kunnen ontvouwen.